torstai 23. kesäkuuta 2016

Kukkivat laukkukorut


Juhannuksen kynnyksellä ollaan, mutta vielä tässä ehtinee yhden nopean postauksen rykäistä. Oonkin innolla odottanut, että pääsen esittelemään uusia laukkukorujani. Joihinkin luomuksiin sitä vaan rakastuu itsekin päätä pahkaa, vaikka tekee vähän pahaa sanoa niin julkisesti. Eihän itseään saa kehua.




Oon jo kauan hillonnut monen värisiä, isoja (27mm) lucitekukkia laatikoissani. Joskus niistä syntyi pari kaula- ja rannekorua, mutta ideat tuntuivat sen jälkeen loppuvan. Miten niitä käyttäisin, vai luovuttaisinko ja laittaisin kiertoon kirppikselle? Taannoin mietiskelin sitten, että olisi kiva tehdä jonkinlaisia sööttejä laukkukoruja ja silloin muistin ihanaiset kukkani. Ensimmäisen laukkukorun valmistuttua vakuutuin siitä, että olin oikeilla jäljillä - ja ei kun liukuhihna käyntiin!












Oli taas niin hauskaa näitä tehdessä, enkä pääse yli siitä, miten ihania nuo kukat on. Melkein ihanampia kuin hartsiruusut - mutta vain melkein! Marika lähtee nyt syömään kesän ensimmäisiä mansikoita ja herneitä, nams. Oikein ihanaa ja hauskaa juhannusta kaikille!


perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kirjanmerkkejä ja kapussimokailua


Toukokuu oli koruilupajassani tilaustöiden täyteinen. Oli kiva saada taas välillä uusia, ulkopuolelta tulevia koruiluhaasteita. Erityisen hauskaa on suunnitella koruja yhdessä asiakkaiden kanssa, varsinkin entuudestaan tuttujen, jollaisia kaikki tällä kertaa olivat. On muuten hassua, miten tilaustyöt tuntuvat aina kasaantuvan pienen ajan sisään - ja välillä on niiden saralla taas kuolemanhiljaista. Osittain korujen ostaminen ajoittuu toki tiettyihin kausiin (koruja hankitaan paljon esim. joululahjoiksi ja kesällä niitä käytetään yleensä enemmän) mutta välillä on vaikea keksiä syytä sille, että useampi tilaaja sattuu pitkän hiljaisuuden jälkeen ottamaan yhteyttä lähes yhtä aikaa.


itsetehty kirjanmerkki

itsetehty kirjanmerkki

itsetehty kirjanmerkki


Ensimmäinen tilaus koski kirjanmerkkejä. Asiakas tahtoi itselleen satiininauhaisen ja tyttärilleen ketjuvartaloiset kirjanmerkit. Tällaisia en ookaan aiemmin tehnyt, mutta ne olivat sitten loppujen lopuksi tosi helppoja ja mukavia pikku projekteja.


korusetti lasihelmi


Toinen palaava asiakas valitsi valmiiden korujen valikoimasta Madness-nimisen kaulakorun. Lyhensin sitä hänen hennolle kaulalleen sopivaksi ja tein pyynnöstä vielä kaulakoruun sopivat korvikset ja rypässormuksen.





Kaikki ei aina mene koruillessa ihan putkeen ja tällä kertaa onnistuin sitten mokaamaan oikein ruhtinaallisesti. Asiakas tilasi miniälleen ylioppilaslahjaksi aiheeseen sopivan kaulakorun. Askartelin vaaleanpunaisesta, vahatusta puuvillanarusta ja organzanauhasta pohjan kapussiriipusta varten. Ostin myös parempilaatuista tulostuspaperia, parasta mitä paikallisesta kirjakaupasta löytyi.

Riipustarpeiden saavuttua nettikaupasta alkoi sitten riipuksen kokoaminen. Kaikki näytti vielä hyvältä kun liimasin lasikapussin paperiin ja parin päivän päästä koko homman riipuspohjaan. Annoin vielä kuivua päivän. Aloin sitten kuvata valmista korua asiakkaalle ja silloin huomasin, että keskellä riipusta möllöttää iso, sininen läiskä. Kaikki työ valui hukkaan ihan viime metreillä.

Kaiken lisäksi oli liian myöhäistä alkaa korjata asiaa, koru ei olisi ollut tarpeeksi ajoissa perillä, jos riipus olisi pitänyt aloittaa alusta. En oo vieläkään täysin varma, mitä tein väärin - todennäköisesti käytin vääränlaista paperia (se oli ainoa ero edellisiin, onnistuneisiin kapussikoruihin) mutta millä tavalla se oli väärää? Olisiko valokuvapaperi toiminut paremmin kuin tavallinen tulostuspaperi? Neuvokaahan nyt joku taitavampi minua.

Hävettää ja harmittaa vieläkin ihan älyttömästi, eritoten tietenkin asiakkaan puolesta. Onneksi oli vielä kuitenkin sen verran aikaa lakkiaisiin, että hänen oli mahdollista etsiä jotain muuta lahjaksi. Tarjosin tietysti jotain muuta korua tilalle, mutta hänellä oli haussa nimenomaan lakkiaisteemainen korulahja. Jotain tästäkin tuli taas opittua, kapussiriipusten teko vaatii näköjään vielä lisää harjoittelua ja testaamista.

Näiden korujen lisäksi viime kuulle mahtui muitakin tilaustöitä. Naapurini muun muassa tilasi hartsiruusukorviksia sekä itselleen, työkaverilleen että kesäloman alkamisen kunniaksi päiväkodin tädeille annettaviksi. Massatilauksia olisi myös tullut pari, mutta jälleen käden vuoksi en voinut niitä toteuttaa.       

    

torstai 9. kesäkuuta 2016

Korvakilluttimia (osa 3)


Sarjatyökoruilut jatkuvat ja tällä kertaa liukuhihnalta on valmistunut korvakoruja. Tykkään tehdä tällaisia ihan ''peruskorviksia'', joissa on yleensä kaksi osaa - useimmiten toinen metallia ja toinen vaikkapa lasia. Keskeneräisten korujen laatikosta löytyy pussukka, johon kerään erityisesti korvakoruihin sopivia riipuksia, linkkejä ja helmiä. Tämän pussukan otan sitten aika ajoin esiin, kun korvisten teko alkaa houkuttaa. Tällä kertaa rakastuin itse noihin ekan kuvan rusettikorviksiin.














Vasta kun katselin korukuvia tietokoneelta tajusin, miten yksipuoliseksi korvisten värimaailma jäi. Ilmeisesti mulla oli joku vihreän ja sinisen kausi meneillään näitä tehdessä. No, ensi kerralla sitten muita värejä valikoimiin! Mukavaa loppuviikkoa, muruset.