sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Lankailua ja helmiryppäitä


Kovasti on taas pitänyt kiirusta lankahelmien kanssa. Laitoin omia helmiä myyntiin ja niiden pohjalta otin lisätilauksia niin paljon, kuin helmiä riitti. Tämän viikon alussa sain valmiiksi myös langoitukset asiakkaan lähettämään isoon helmisatsiin, jota työstin pari viikkoa. Lupailin, etten ihan kaikkia lankahelmiä laita näytille, mutta jos nämä tilaustyökasat nyt ainakin esittelisin. Ihastuin itsekin noihin kaikkiin punasävyisiin helmiin, eritoten vaaleanpunaiseen huurrelasiin. Ihan vähän vaan kirpaisi, kun piti lähettää helmet takaisin omistajalleen. Sanoinkin pinkeistä helmistä hullaantuneelle asiakkaalle, että hän tekee minustakin pinkkifriikin.

Lähes koko helmiläjään tuli hieman paksumpaa (0,8mm) lankaa - yleensä olen käyttänyt 0,6mm vahvuista, mutta se ei istu hyvin pyöreisiin helmiin (eikä toki myöskään isoihin helmiin). Pari viikkoa tuota paksumpaa lankaa kieputeltuani täytyy sanoa, että käsi ei tuosta urakasta hirveästi tykännyt. Ohuemmalla langalla voin tehdä helmiä miltei loputtomiin ilman ongelmia, mutta paksu lanka vaatii tietenkin enemmän voimaa ja siten rasittaa (oikeaa) kättä enemmän.

Vaikka yritin tehdä helmiä mahdollisimman rauhalliseen tahtiin, tuli tuo käsi sen verran kipeäksi, että laitoin vähäksi aikaa käsityöt ja muut erityisen rasittavat askareet pannaan. Koneella kirjoitus ei taida olla myöskään kovin hyväksi tässä vaiheessa, vaikka käsi onkin paljon paremmassa kunnossa kuin alkuviikosta. Ensi viikolla saapuu Kirjohelmestä tilaamani kapussiaskartelutarpeet ja värityskilpailusta voittamani aikuisten värityskirja, joiden molempien kimppuun tahtoisin tietysti mahdollisimman pian käydä. Ai niin, ja pitäisi tulla myös pieni satsi toisen asiakkaan helmiä langoitettaviksi. Saapa nähdä, mitä mieltä käsi on.
Toinen asiakas kysyi, olisiko mahdollista saada lankahelmiä ilman kierrettä - siis helmiä metallilangassa, kahdella silmukalla. Hän kysyi myös, onko niille jotain erityistä nimikettä. En ole vieläkään keksinyt mitään hyvää nimeä. Lankahelmiähän nuokin ovat, vaikkei sitä lankaa olekaan helmen päällä. Facebookin puolella käytin ilmaisua ''ripustusvalmiit helmet''. Asiakas siis valitsi tarjoamistani helmistä itselleen mieluisia ja laitoin niihin sitten langat. Nämä valmistuivat rinnakkain tuon toisen helmipläjäyksen kanssa ja näiden mukana matkaan lähti myös yksi valmis koru.

Jo ennen lankailuja tein tilaustyönä korusetin eräälle palaavalle asiakkaalle, tai oikeastaan hänen äidilleen. Asiakas toivoi kaulakoruun neutraalia ketjua, jonka varassa roikkuisi näyttävä riipus - esimerkiksi yksi iso helmi tai helmirykelmä. Helmien väriksi toivottiin valkoista tai hyvin hentoa vaaleanpunaista ja settiin tuleva sormus olisi tietenkin saman tyylinen kaulakorun kanssa.

Etsin asiakkaalle netistä mallikuvaksi valkoisista helmistä kootun tertturiipuksen, mistä hän innostuikin kovasti. Sovimme, että rypäs koostuisi enimmäkseen valkoisista helmistä, joiden joukossa olisi sitten muutama hennon vaaleanpunainen. Jemmasta sattuikin löytymään helmiäislasihelmiä juuri oikeilla väreillä.

Oma versioni ryppäästä ei ole yhtään niin siro kuin mallikuvan korussa, sillä tein siitä mahdollisimman muhkean. Ajattelin, että tuosta on helppo ottaa liiat helmet pois, jos asiakas niin tahtoo, mutta hän ihastuikin terttuun ihan tuollaisenaan. Saatuani kaulakorulle hyväksynnän tein siihen sopivia sormuksia valittavaksi - hieman erilaisia versioita taisi syntyä yhteensä neljä ja tämä kuvassa näkyvä oli eniten tilaajan mieleen.
Arvontojen pitäminen on hauskaa ja päätinkin taas pääsiäisen aikaan järjestää arvonnan Facebook-sivullani. Palkinnoksi tein tämän kapussikorun, joka oli hyvinkin yksinkertainen tehdä, mutta mielestäni siitä tuli tosi kivan näköinen. En vaan voi vastustaa pöllöjä ja tämä pöllön muotoinen riipuspohja oli oikea unelmalöytö. Koruun tuli samaa ketjua kuin tilaustyösettiin.


4 kommenttia:

 1. Valtava homma tuossa langoituksessa mutta kauniita niistä tuli:-) Nätti tuo rypäskoru samoin pöllökoru:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Onhan noissa hommaa, mutta kun se on niin mukavaa puuhaa. ^^ Oon pitänyt noista lukua (ihan omaksi huvikseni) ja kyllä ajattelin ainakin viiteen tuhanteen päästä vielä tämän vuoden puolella.

   Poista
 2. Voi kuinka kauniita nuo on, samoin nuo valmiit korut.
  Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin myös lukijaksi. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi. ♥ Tulen mielelläni vastavierailulle!

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥