perjantai 14. heinäkuuta 2017

Heinäkuun herkät


Vuosi väriterapiaa -haaste on edennyt heinäkuulle. Tällä kuulla koruni sisältävät valkoista ja vaaleita sävyjä - jälleen jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Vaaleat sävyt ovat nimittäin sellaisia, joita käytän koruissa aika vähän, koska pidän enemmän näyttävistä väreistä. Kuitenkin aina hämmästyn, miten kauniita ja herkkiä koruja esimerkiksi valkoisista helmistä voi saada aikaan. Valkoiset korut ovat mielestäni myös hyvin käytännöllisiä, niitä kun voi yhdistää kaikenvärisiin vaatteisiin.Ihan ensiksi halusin tehdä jotain kaunista ihkauusista kissansilmälasihelmistäni. Mietiskelin taas oikeaa yhdistelmää pitkään ja lopulta paritin kolikkohelmet valkoisten helmiäislasihelmien ja hopeoidun ketjun kanssa. Kaulakorusta tuli pidempi kuin oli tarkoitus, taisin innostua liikaa. Toisaalta olenkin viime aikoina tehnyt suurelta osin lyhyitä tai keskipitkiä kaulakoruja, joten pidempi malli on vain hyvää vaihtelua.

Löysin näitä kivoja puuhelmiä Helmipöllön varastosta (Facebookista) ja mun oli ihan pakko saada pieni satsi. Ajattelin kyllä, että ne saattaisivat jäädä käyttämättä suuren kokonsa vuoksi, minä kun en oikein osaa isoista helmistä mitään askarrella. Olen kuitenkin huomannut, että muhkeissakin helmissä on puolensa; niistä saa hyvin vähällä vaivalla tehtyä tosi näyttäviä koruja. Isot, kauniit helmet eivät tarvitse rinnalleen mitään kovin kummallista, koska ne ovat itsessään ''se juttu''. Itse pidän hirmuisen paljon tästä simppelistä kaulakorusta - eikä mun tarvinnut kuin ripustaa helmet satiininaruun ja tehdä muutama solmu.

Koruilijatoverille tehdyt valkoiset massakissat sopivat hyvin tähän postaukseen.


Vaaleita sävyjä edustavat kaksi korua ja ensimmäinen niistä on tämä avainkoru kauniin kermaisilla helmiäislasihelmillä. Siitä onkin aikaa, kun oon viimeksi askarrellut perusavainkoruja vaijeriin, enkä muistanut, miten kivaa se onkaan. Tämän korun pidin hyvin yksinkertaisena, ainoa väri kerman lisäksi on antiikkihopea. En käyttänyt edes välihelmiä helmiäislasihelmien välissä, kuten yleensä. Pujotin helmiäisten väliin ainoastaan jokusen kauniin metallihelmen, tarkoituksellisen epätasaisesti.
Joku kysyi minulta joskus, millaisia koruja teen eniten ja vastausta ei tarvinnut edes miettiä. Jostain syystä tykkään eniten askarrella kaulakoruja, varsinkin niitä suht lyhyitä. Olen huomannut jokaista värihaastepostausta tehdessä, että taas kaikista haastekoruista tahtoo tulla kaulakoruja. Mun pitää ihan tietoisesti viedä ajatukset muihinkin koruihin.

Esimerkiksi rannekoruja en tee juuri koskaan spontaanisti, vaan sitten vasta, kun huomaan, että niitä pitäisi tehdä (kaupassa ei ole montaa tarjolla ja/tai en ole pitkään aikaan niitä tehnyt). Tämäkin rannekoru syntyi ihan vaan siksi, ettei heinäkuu olisi pelkkä kaulakorukuu. Laitoin rannekoruun vaalean beigen värisiä, fasettihiottuja lasirondelleja. Mausteeksi heitin kauniita, pikkuisia helmihattuja ja viimeistelin korun nätillä sydänsalpalukolla.
Teinpäs sitten vielä senkin, mitä lupailin huhtikuun värihaastetekstissä, eli lisäsin violettiin massariipukseen vielä pienen strassin. Riipuksen ilme piristyi kummasti pienellä blingillä - ja se ruma kohtakin peittyi samalla.

Blogi on jäänyt viime aikoina hieman hunningolle, kun suuri osa vapaa-ajasta on mennyt lankailuun. Tein pitkästä aikaa monta lankahelmisatsia myyntiin ja niiden johdosta tulee aina useampi lisätilaus. Korumyyntisivullakin on pitänyt vaihteeksi vipinää, kun lisäsin sivulle Alelaari-kansion. Käykäähän rohkeasti kurkkimassa, mitä kaikkea kivaa olen laittanut myyntiin poistohinnoilla. Myyntisivulle pääsee bannerin alapuolella olevasta Facebook-nappulasta. Tavoitteenani on karsia koruvarastoja rajusti kesän aikana, eli alelaari täydentyy tämän tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni. ♥