sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kaputsiino vai mikä se nyt oli

Kaputsi, kapunssi, kapussiini... Kapusseilla on monta nimeä, ainakin jos katsoo Facebookin käsityökirppiksiä. Mutta ei nimi lasinpalaa pahenna, kapussikorut ovat jo pitkään olleet suosittuja ja ovat sitä varmasti vielä pitkään. Näitä on vaan niin kiva tehdä - ja miten helposti voikaan saada aikaan kauniita riipuksia!

Nämäkin ovat sellaisia helppoja ja nopeita pikkutöitä, joita oon viime aikoina puuhannut. Kapussiriipusten teko on liukuhihnahommaa, joka vie mukanaan ja jota on vaikea lopettaa.

Nämä riipukset ostin valmiina, kun en vaan voinut vastustaa noita ihania kuvia. Oon aina pitänyt luontoaiheista koruissa ja erikoiset puut ovat vaan niin herkullisia.Näidenkin kohdalla vähän oikaisin - tilasin lasikapusseja, joissa oli kuvat jo valmiina. Itselle jäi siis hommaksi vain kapussin liimaus korupohjaan. Mutta katsokaa nyt noita kuvia, eikö oo kauniita...
No niin, nämä on nyt sitten ihan kokonaan omia hengentuotoksia. Halusin yhdistää rakkauteni koruiluun ja värittämiseen, joten tuhosin parista (aikuisten) värityskirjasta kannet ja askartelin nämä riipukset. Mietin pitkään, värittäisinkö kuvat ennen kapussin liimausta, mutta päädyin sitten mustavalkoisiin. En halunnut riskeerata värien leviämistä, kun en tiennyt, miten eri kynät reagoivat liimaan. Myös oma väritysjälki arvelutti. Loppujen lopuksi tykkään näistä ihan näin, vaihtelu virkistää ja värejä on muissa koruissani yllin kyllin.

Kaikki kapussiriipukset pujotin ohuttakin ohuempaan, hopeoituun papuketjuun. Omista riipuksista innostuttuani ajattelin, että olipa hupsua tilata valmiita kuvakapusseja, saati riipuksia. Persoonallisempi aina parempi. Paitsi sitten jos sattuu joku oikein tosi ihana tulemaan vastaan.....
Kapussikoruhan se on tämäkin. Kynsilakkamasuinen pöllöriipus pääsi viimein ketjuun roikkumaan, valmiina se on möllöttänyt jo (kauhistus!) viime heinäkuusta lähtien. Pöllö on sen verran iso, että pääsi astetta rouheampaan ketjuun killumaan.


6 kommenttia:

 1. Kivoja nuo värityskirjasta tehdyt kapussit! Hauska idea =)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja kaikki, tosi kiva idea.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää tiistai päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Kävin blogissasi kääntymässä. Oon yrittänyt liittää sitä blogiluettelooni tuohon oikealle, mutta se nyt vaan ei tykkää siihen mennä. :/ Mukavaa viikon jatkoa sinne!

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥