sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Metallilangat laulaa (+kilpailu)


Innostuin viime huhtikuussa vähän liikaa lankailusta (=metallilangan kieputus helmen ympäri) ja rasitin käteni uuvuksiin. Koruilutauon jälkeen aloittelin hyvin varovasti uusia lankaprojekteja, tehden pikku hiljaa enemmän - tauotusta ja venyttelyjä unohtamatta. Nyt käsi voikin jo paljon paremmin, vaikka en vieläkään pysty ja uskallakaan tehdä lankahelmiä entisellä innolla. Välillä se on turhauttavaa; kun ennen pystyin tekemään lankahelmiä niin paljon kuin vain suinkin ehdin (mikä tarkoitti useampaa kymmentä helmeä illassa), on nykyään kymmenen helmeä/ ilta ihan ehdoton maksimi. Paksumpaa lankaa yritän olla käyttämättä lainkaan, sen kieputus vaatii niin suurta ponnistusta. Toisaalta oon kyllä iloinen, että pystyn ylipäätään vielä kieputtelemaan - se on vaan niin koukuttavaa puuhaa.

Mulla oli tavoitteena rikkoa viime vuoden aikana 5 000 lankahelmen raja. Näin siis ajattelin ennen käden hajoamista. Ihan viiteen tonniin asti en yltänyt, mutta reilusti yli 4 000 lankahelmeä olin tehnyt vuoden loppuun mennessä. Laskemisen olen siis aloittanut kun laitoin ensimmäiset lankahelmet myyntiin heinäkuussa 2015. Oon pitänyt lukua ainoastaan muille näpertämistäni lankahelmistä, joihin kuuluu yleismyyntiin ja tilaustyönä tehdyt, kaupan kylkiäiset ja lahjoitetut. Itselleni oon tehnyt ensimmäiset lankahelmet jo kesällä 2012, mutta nykyisin kieputteluja syntyy hyvin vähän omaan käyttöön.


Tästä postauksesta löytyy kolmen eri asiakkaan tilaustyölankailuja. Yllä oleva kuva on yhden heistä ottama. Unohdin kuvata helmet ennen lähetystä, mutta onneksi ihana asiakas/ kaveri/ kaverikas lähetti kuvan arkistoihini. On hän tainnut jonkin verran lankahelmikuviani katsellakin, kun keksi asettaa helmet valkoiselle lautaselle. Mahtava tyyppi!


Näiden kolmen kuvan helmet ovat kaikki asiakkaan minulle lähettämiä. Postitin ne sitten ''vaatetuksen'' jälkeen takaisin. Tuo keskimmäinen, hento lautasellinen olisi mieluusti kelvannut itsellenikin koruiluun. Näiden helmien lisäksi oon tehnyt jokusen helmisatsin yleiseenkin myyntiin.

Otsikko lupailee kilpailua, mistähän lienee kysymys? No siitä, että tällä kertaa ei arvotakaan, vaan käynnistetään lankahelmiaiheinen kilpailu! Alla olevassa (melko vanhassa) kuvassa on lankahelmi poikineen, mutta kuinka monta niitä tarkalleen onkaan? Lankahelmi on siis yksikkö, joka voi pitää sisällään useammankin helmen. Lasi-, kivi- tai simpukkahelmet (yms.) kieputetaan metallilangan sisään yhdeksi yhtenäiseksi korunosaksi. Omissa lankahelmissäni on yksi, kaksi tai kolme helmeä.

Jätä arvauksesi kommenttikenttään 17.2.2017 mennessä. Oikein arvannut tai lähimmäksi päässyt palkitaan korupuotini lahjakortilla. Ja ei kuin laskemaan!
10 kommenttia:

Kommenttisi piristää päivääni. ♥