tiistai 12. maaliskuuta 2019

Haaste 365: Kolme keskeneräistä


Tämä on jo kolmas vuosi peräkkäin kun otan osaa blogihaasteeseen, en kai vaan osannut olla ilmankaan. Vastaan tuli tosi kivan tuntuinen, tulkinnalle avoin ja hyvin vapaamuotoinen Haaste 365, jonka järjestää Korukoukussa-blogin Riikka.

Haasteen tehtävänanto antaa paljon tilaa omalle mielikuvitukselle, mikä yhtäältä helpottaa haasteen varsinaista toteutusta ja toisaalta saattaa vaikeuttaa toimeen ryhtymistä. Itse päätin heti toteuttaa haasteen numerot kaavalla 3+6+5 käsityötä, mutta itse töiden valitseminen olikin sitten hankalampaa. Nyt olen saanut päätettyä toteutettavat työt, mutta kaikkea en kuitenkaan aio heti kärkeen paljastaa. Keskityn siis tässä postauksessa ainoastaan ensimmäiseen numeroon.
Kolmosen osalta halusin palailla blogissani muutaman vuoden taaksepäin ja askarrella jotain uutta käyttäen kolmea materiaalia, jotka olen listannut postauksessa Ajatuksen tasolla. Lusikkaruusujen teko houkutti kaikkein eniten, mutta muovin kärytys ei sitten kuitenkaan tuntunut hyvältä idealta (ehkä sitten, kun sulattelua tarkenee suorittaa ulkosalla) joten sen sijaan nautiskelin kynsilakan käryistä.

Materiaalit, joihin päädyin, olivat siis pilalle menneet kapussipohjat, napit sekä metalliprikat. Tarkoitukseni ei alun alkaen ollut yhdistää kaikkia materiaaleja samaan projektiin, mutta jotenkin niin pääsi käymään. Maalasin riipuspohjien pilalle menneet liimalakkailut piiloon kynsilakalla ja liimasin pohjiin kivan näköisiä nappeja sekä (myöskin kynsilakkapinnan saaneita) prikkoja. Yhteen riipuspohjaan kiinnitin kokeeksi kellonosia(?) jotka koruilutoveri Pirjo postitti minulle.

En tiedä, miten toimivia näistä tuli jatkojalostusta ajatellen - toisin sanoen mulla ei ole hajuakaan, mihin näitä voisi käyttää. Ehkä nämä voisivat olla ihan hauskoja vaikkapa lasten kaulakoruina, itselle ainakin kelpasivat kaikki tällaiset yliampuvat ja hauskat sekä värikkäät korut lapsena. Mutta jos ei näistä ihan heti mitään tulisikaan, ainakin kynsilakalla leikkiminen oli todella hauskaa pitkästä aikaa, kuten myös liimattavien osien asettelun miettiminen. Tietenkin kivaa oli sekin, että sain vihdoin osan hillotuista tarpeistani käyttöön. Sen verran paljastan, että tämä ei ole suinkaan ainoa haastepostaus, joka liittyy jotenkin kierrätykseen.


4 kommenttia:

 1. Mie ajattelin ekana jääkaappimagneetteja. :) Hauskoja ja värikkäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Hyvä idea! ♥ Magneetteja onkin pitänyt tehdä jo useamman vuoden ajan. :D

   Poista
 2. Mielenkiintoinen haaste ja ihanat korut <3.. uskon että on lapsille tosi mieleisiä ja miksei myös aikuisille <3 Napit on kivoja askarteluissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♥ Saa nähdä, mitä näistä lopulta syntyy - luulenpa, että toteutan tuon Pipon magneetti-idean. :) Nappeja jäi vielä iso kasa, josko niistä keksisi jatkossakin jotain kivaa.

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥