perjantai 3. elokuuta 2018

Käykö Barbie kakalla?


Postasin jokin aika sitten kuvia barbinukeille tekemistäni massaruoista ja nyt on nukkeleikkeihin massailemieni tarvikkeiden vuoro. Näitä ei ole vielä paljoa ja uskon, että olen päässyt vasta alkuun, mutta postaillaan lisää sitten, jos jotain syntyy.

Säilytysastioista oli pulaa, joten ihan ensiksi massailin muutaman pienen ja hauskan värisen korin, joihin voi laittaa vaikkapa noita tekemiäni ruokia. Nämä korit ovat ihan superhelppoja, mutta silti niistä tulee mun mielestä tosi nättejä - vaikkei jokainen kierrekerros ihan täydellisen tasainen olisikaan.

Näitä tehdessäni muistuivat mieleeni savikulhot, joita koulun kuvistunneilla askarreltiin. Niiden reunat rakennettiin pinoamalla savimakkaroita ja tasoittamalla ne yhtenäiseksi seinämäksi. Omasta kulhostani ei kovin tasareunaista tullut, vaan kannoin kotiin epämääräisen möykkykulhon. Halusin aina niin kovasti olla taitava savenvalaja - ja ylipäätään hyvä kuvaamataidossa - mutta ei siitä oikein mitään tullut, vaikka jollain opiston savityökurssillakin teininä kävin. Ehkä toteutan samaa haavetta edelleen, näiden massatöiden kautta.
Lautasia ei voi kai koskaan olla nukkeleikeissä liikaa ja halusin kokeilla, millaisia saisin massasta aikaan. Käytin näissä samaa kierretekniikkaa kuin koreissa. Ei nämä niin upeita ole kuin kuvitelmissani, mutta pääasia, että kelpasivat leikkeihin. Tarkoitukseni on kokeilla myös ihan oikean lautasen näköisiä massa-astioita, kunhan keksin jonkin sopivan esineen, jonka päällä voin paistaa massan oikeaan muotoon.
Saan aina välillä kyselyitä massailuun liittyen ja pariin otteeseen joku on kysynyt, mikä on ollut erikoisin toteuttamani idea. Tämä se nyt taitaa olla. Eräs pieni papana niin kovin hartaasti toivoi barbeille vessanpönttöä: ''että ne vois käydä kakalla''. No minähän tein.
Tämä ei ollut mikään ihan nopea projekti, kuten arvata saattaa ja paistokertojakin taisi olla yhteensä kolme. Lopputulokseen olen kyllä suht tyytyväinen; ihan pöntöltähän se näyttää, vaikkei ehkä maailman kaunein olekaan. Sehän on jopa ihan sopusuhtainen ja juuri oikean kokoinen barbipyllylle. Väritys olisi kieltämättä voinut olla kivempi, mutta otin massahyllystä vähän mitä nyt sattui joutilaana olemaan. Oikeastaan pönttö oli alunperin tarkoitus maalata paiston jälkeen.

Olen tässä jälkikäteen mietiskellyt, miltä näyttäisi jos pönttöön lisäisi vielä ''vettä'' autenttisuutta luomaan. Tähän tarkoitukseen voisi käyttää vaikkapa nestemäistä polymeerimassaa (käsittääkseni se muuttuu paiston aikana läpinäkyväksi) tai kirkasta koruhartsia. Ajatus saa jäädä toistaiseksi muhimaan.
Pöntön kansi on tehty pysymään auki, eli se on niin kutsuttu miesten malli - Kenille siis ainakin mieluinen. Suljettava kansi oli tilaajan toiveissa, mutta en keksinyt mitään hyvää tekniikkaa, jolla sen voisi toteuttaa. Säiliöstä löytyy kaksi huuhtelunappia, molempaan tarpeeseen. Mua on hieman houkuttanut tehdä massasta myös pieniä pökäleitä pönttöön laitettaviksi, mutta en oo ainakaan toistaiseksi ajatusta toteuttanut.

Haaveissa on myös kokonainen Barbie-kylppäri pesualtaineen ja kylpyammeineen. Myös nukkekoti kaikilla herkuilla olisi ihana projekti, mutta sen työmäärä hirvittää. Aloittamista estää sekin, etten tiedä, riittääkö mulla sitten kuitenkaan innostusta loppuun asti. Isommat projektit tuppaavat jäämään aina kesken.


4 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia kaikki! Nimim. vannoutunut barbieleikkien ystävä. :D Huikeita, oisin niin ollu pähkinöinä tämmösistä lapsena... Kröhöm, ehkä vähän vieläkin. Lautasista tuli mieleen, pystyykö lasipullon metallikorkin päällä paistamaan massaa? Voisin kuvitella sen muotoisia lautasia/piirakkavuokia. Hih, vähän tekis mieli leikkiä kyllä nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Meidän täytyy ehkä laittaa yhdessä barbileikit pystyyn. :D Tällaisia kun tekee, tulee ihan väistämättä mieleen, miten paljon olisi niistä lapsena tykännyt. Juuri barbien kohdalla musta aina tuntui, että kavereilla oli enemmän kaikkea kivaa. Nukkekotoilu on musta vähän sellaista, että hankitaan/ tehdään kaikkea, mitä lapsena olisi halunnut omistaa. :) Ja saahan sitä aikuisenakin vielä vähän leikityttää.

   Aivan ihana idea! ♥ ♥ ♥ Pitää ehdottomasti kokeilla, jos vaan sen tiivisteen saa sieltä korkista ongittua irti. Piirakoita on ollut myös tarkoitus muovailla.

   Poista
 2. Olipas hauska lukea tätä postausta :D Tekemäsi ruuat ja korit ovat tosi kivoja. Itse en ole fimo-massaa kokeillut, mutta se cernit (tai kernitmikälieolikaan)-massa on tutumpi ja siitä olen jos jonkinmoista sapuskaa vuosien saatossa väsäillyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse pidän enemmän juuri Cernitistä, mutta omassa kaupungissa myydään vain Fimo Softia. Oon siis käyttänyt sitä, jotta saan helposti ja nopeasti täydennystä varastoihin, jos jokin väri yllättäen loppuu. Toisaalta Softia ei tarvitse juurikaan pehmittää, eli pääsee hyvin nopeasti työn touhuun ja kädetkään ei väsy niin paljoa. :)

   Kävin kurkkaamassa blogiasi, mutta siellä puolella ei taida massatöitä olla esillä? Pienet virkkuutyöt ja kissakuvat ovat kyllä mun sydäntä lähellä, eli varmasti kurkin jatkossakin. ♥

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥