perjantai 24. elokuuta 2018

Vuodenaika-haaste: kevät ja kesä


Tavaroiden taikamaailma -blogissa on käynnissä vuodenaikahaaste. Luulin ehtiväni hyvissä ajoin mukaan, mutta eihän tämä kesästä alkanutkaan vaan jo keväällä ja nyt on jo syyskuukausikin käynnissä. No, onneksi Pipo-otus on rento tyyppi ja sain vielä lähteä mukaan.

Haasteen aikana tehdään siis neljä käsityötä, yksi jokaiseen vuodenaikaan liittyen ja vaikka kovasti tästä yhtäkkiä innostuinkin, pohdin silti pitkään, mitä ne omat haastetyöni olisivat. Tahdoin tehdä selkeän ja yhtenäisen neljän työn kokonaisuuden, joka olisi jotain vähän erilaista ja haastavampaa kuin normaalit koruiluni. Olen viime aikoina fimoillut paljon, mutta en kuitenkaan ajatellut heti, että jatkaisin samalla linjalla. Massatöihin kuitenkin lopulta päädyin ja aiheeksi valikoitui kakku!

En ole ihan varma, mitä kautta ja miksi aiheeseen päädyin, mutta miniatyyrikakkuja on ainakin kiva tehdä ja ne ovat onnistuessaan tosi suloisia. Tahtoisinkin kehittyä massakakkujen teossa, joten harjoitus on tarpeen. Kakut ovat sivumennen sanoen myöskin hyvä tapa käyttää muista töistä jääneet hukkamassat; ne kun saa kätevästi piiloon kakkupohjaan silloin, kun kakkuun tulee vielä jokin (kauniimman värinen) päällysmassa.

Aloitin siis kesäkakusta, koska alkuvuosi meni ohi huomaamatta ja kuvittelin haasteen vasta alkaneen. Haasteen emäntä ehdotti kevättyön tekemistä viimeiseksi, mutta koska nämä mun kakut ovat kuitenkin suhteellisen pienitöisiä, ehdin sen kevätkakunkin näpertää samaan syssyyn. Tässäpä siis keväinen vaahtokarkkiunelma sekä kesäksi luonnollisesti mansikkaa ja kermavaahtoa!

Kermavaahdon pursotus tasaisesti olikin yllättävän hankalaa ja vaati hieman harjoittelua ja totuttelua - niin ja käyttöohjeen katsastamista ennen työhön ryhtymistä, se on aina ihan fiksua. Käytin vaahtoon siis WePAMin ilmakovettuvaa massaa ja saman merkkistä tyllaa, jotka sain joululahjaksi. Muuten kakut ovat ihan polymeerimassaa, toisin sanoen Fimo softia.

Molemmat kakut muuttivat suunnitelmissani muotoaan useamman kerran; esimerkiksi kesäkakun mansikoiden piti ensin olla puolikkaita (lappeellaan) ja keväiseen kakkuun oli tarkoitus tulla koristeiksi kukkia. Siihen piti myös tulla suklaakastike kermavaahdon sijaan. Mansikoihin olisin halunnut lisää kiiltoa, mutta yksi lakkakerros ei sitten riittänytkään - ja olin jo kerennyt nuo suklaalastut lisätä. No mutta, ihan tyytyväinen olen kuitenkin molempiin kakkuihin, eivätkä ne tänne muuten näytille päätyisikään. Saapa nähdä, millaisia kakkuja keksin lopuille vuodenajoille.
8 kommenttia:

  1. Ihan mainiot toteutukset! :D Kiva kun tulit vielä mukaan. <3

    VastaaPoista
  2. Upeat kakut ja noi vaahtokarkit niin aidon näköisiä 😍👍

    VastaaPoista
  3. En itse ole koskaan kokeillut korujen/koristeiden tekemistä tällä tavoin, niin oli mielenkiintoista lukea, mitä kaikkea näiden tekemisessä piti ottaa huomioon. Ei ihan simppeliä olekaan... Herkulliset lopputulokset. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥