sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Vuodenaikahaaste: syksy


Rusettiarvonta on nyt päättynyt, kiitos kaikille osallistuneille ja onnea voittajille! Tulokset voi käydä kurkkaamassa arvonnan kommenttiosiosta. Valkoinen rusettikoru oli ihan ylivoimainen suosikki, mutta onneksi vihreällekin löytyi omat kannattajansa. Seuraava arvonta pärähtää käyntiin tammikuussa, saatte jäädä arvailemaan mikä mahtaakaan olla juhlan syy silloin..
Mutta mikäs se täällä möllöttää! Sehän on tietysti syyskakku ja homman nimi on Pipo-otuksen vuodenaikahaaste. En tiedä kiinnostaako ketään näiden kakkujen katselu, mutta ai että kun näitä on kiva tehdä. Etenkin koristelu on vaan niin hauskaa!

Valitsin kaksikerroksisen syyskakun päälle suklaan makuista sokerimassaa (=tummanruskeaa Fimoa) ja reunuksia varten sekoitin ihan omaa, murrettua punaista. Koristeita olisi voinut keksiä vaikka millä mitalla ja teki mieli tunkea kaikki samaan kakkuun, mutta oli pakko vähän yrittää rajata. Ylempään kerrokseen jäi sitten muutama sieni, jotka putkahtavat sammalpeitteestä ja toisella tasolla on lehtiä ruskan sävyissä sekä tietenkin mustikoita. En ajatellut taaskaan koristeiden keskinäisiä kokosuhteita, joten nuo mustikat näyttävät aika jättikokoisilta. No mutta, kukapa ei haluaisi maistaa jättimustikkaa!

En taaskaan malttanut olla tekemättä ruskakoruja, joten niistä lisää ensi kerralla.


8 kommenttia:

 1. Nää kakut on ihan mahtavia haastetöitä! :D Tää on min kakkusuosikki tähän mennessä, tosi hieno ja kekseliäs. Ihan varmasti joku leipuri osaisi tällaisen tehdä ihan syötävänäkin versiona. Kiva kun on erilaisia haastetöitä laidasta laitaan.

  VastaaPoista
 2. Ihana syyskakku ja upeat koristeet ..niissä on ollut näpertämistä <3
  Mukava tämä vuodenaikahaaste :)

  VastaaPoista
 3. Nämä kakut ovat kyllä herkullisen näkösiä. Ihana syyskakku!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥