perjantai 14. syyskuuta 2018

Head all full of rainbows


Ai että miten kivoja tilaustöitä pääsin taas näpräämään; söpöjä ja värikkäitä, vähän haastaviakin mutta ihania yhtä kaikki. Nämä olivat myös hauskoja kuvattavia!




Koruilijatoveri tiedusteli, onko mahdollista saada Fimosta tehtyjä sydänriipuksia sateenkaaren väreissä. Tarjosin malliksi kuvaa edellisen postauksen sydänkorviksista ja ne olivatkin juuri hyvä lähtökohta. Kävin tuumasta toimeen, vaikka vähän jännitti taas mihin olin lupautunut - olin vasta aloitellut raitailun parissa enkä esimerkiksi tiennyt, miten paljon raitamattoa pitäisi tehdä jotta siitä tulisi tilatut 20 sydäntä. Raidat eivät aina halua olla niin kovin tasaisiakaan, varsinkaan takapuolelta.








Musta näistä tuli lopulta sitten tosi kivoja. Sydämiä taisi tulla ainakin 30kpl yhteensä (hyvä niin, sillä sain taas poimia parhaat päältä tilaajalle) ja sain vielä muutaman tähdenkin matoista leikattua. Isommilla muoteilla leikattujen kuvioiden väliin jäi pieniä alueita, joista sai kivasti napattua vielä minisydämiä. Siltikin matosta jäi aika lailla hukkamassaa käteen, mutta olen saanut jo melkein kaiken siitä käytettyä vuodenaikahaasteen kakkuihin.

Osan jämäraidoituksesta (=epätasaiset osuudet) muutin liukuvärimatoiksi Skinner blend -tekniikkaa mukaillen. Näistä matoista sai leikattua tosi jännän näköisiä riipuksia, jotka esittelen myös joskus kunhan saan ne siistittyä ja ehkä jopa koruiksi asti. Samalla liukuväritekniikalla tein hiljattain yhden ruskakorun (sekin on vielä tuloillaan blogiin). Liukuvärjätty pinta näyttää aivan ihanalta, enkä tiedä miksen ole aiemmin moista kokeillut - ehkä kuvittelin sitäkin kamalan vaikeaksi. No sitä se ei todellakaan ole!





Sydänten tilaajalle lähti myös sateenkaaria. Mitään tarkempia ohjeita tai toiveita ei tullut, joten sain itse pähkäillä millaisia teen. Pastellipäissäni valitsin hempeitä sävyjä voimakkaiden värien sijaan ja mallista muotoutui hyvin yksinkertainen, helposti sarjatyönä toistettava.






Näitä tehdessä haaveilin taas kunnon pursottimesta, jolla saisi tehtyä helposti samanpaksuisia massapötköjä. Joululahjaksi saamaani Makin'sin pursotinta en voi suositella kenellekään. Sormin pitää siis pötkylät pyöritellä edelleen, vaikka se hidasta onkin - ja välillä pötköt eivät ole tasapaksuista nähneetkään. Niin sateenkaarien kuin sydäntenkin kanssa oli hauska leikkiä kuvatessa. Jo tekovaiheessa odotin innolla, että pääsen näitä kuvaamaan.

Vaihdoin muuten kommentti-ilmoitusten sähköpostiosoitetta ja nyt olen taas saanut ilmoituksia uusista kommenteista. Toivottavasti ne tulevat myös jatkossa.

Muistattehan osallistua rusettiarvontaan, voittajia jänskätään vielä noin viikon verran. ♥


2 kommenttia:

  1. Söpöjä sateenkaarijuttuja! :) Ja oi, rusettiarvonta on niin kiva. Mulla oli muuten sama juttu, kun vihdoin tajusin vaihtaa kommenttien sähköpostiosoitteen, niin ne alkoivat tulla perille. Tosi outo bugi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) No on kyllä. Mulla kesti vielä jonkin aikaa osoitteen vaihdon jälkeenkin, että alkoi toimia.

      Poista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥