keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Vuodenaikahaaste: talvi
Viimeinen kakku uunista ulos ja tämä haaste olisikin sitten jo siinä. Vuoden kestävä haaste on mennyt supernopeaan, koska hyppäsin mukaan niin myöhään ja halusin saattaa tämän valmiiksi vielä ennen joulukalenteria. On ollut hauskaa keksiä eriteemaisia kakkuja, vaikka niiden toteutus onkin ollut aika vaihtelevaa. Kakun koristelu on aina se hauskin osuus ja on ollut kiva kokeilla sen myötä uusia juttuja kuten sienet, mustikat, mansikat ja ilmakovettuva kermavaahto. Samantyylistä suklaakastiketta oli myös tarkoitus laittaa ainakin yhteen kakkuun, mutta sen käyttö olikin hankalampaa kuin odotin.
Talvikakusta tuli kaksikerroksinen ja päällysmassan väriin hain inspiraatiota revontulista. Mankeloin yhteen raidat sinistä, vihreää ja pinkkiä massaa. En kuitenkaan osannut arvioida, miten iso massamatosta lopulta tulee, kun se mankeloidessa ohenee ja pinkki kaistale leikkautuikin sitten reunasta pois.
Koristeiden suhteen vaihdoin taas mieltäni tusinan kertaa ennen kuin päädyin lopulliseen ratkaisuun. Olisin halunnut lumihiutaleita, mutta en osannut ja jääpuikkoja, mutta ei ollut oikeanlaista massaa. Kakun päälle muodostuikin lunta, yksi luminen puu ja iso reikätähti. Olisi tehnyt mieli laittaa vielä vähän jotain, mutta halusin jättää revontulivärejä kunnolla näkyviin. Kiitos Pipo-otukselle vielä kerran kivasta haasteesta!

Ensi kerralla availlaankin sitten tosiaan jo luukkuja. Sitä odotellessa voi käydä vaikkapa katsastamassa arvontaa Facebook-sivultani. Siellä voi voittaa avokadoaiheisen korusetin ja osallistua ehtii koko tämän viikon ajan.


2 kommenttia:

Kommenttisi piristää päivääni. ♥