sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Kesäkuun pirteät


Lähdin toteuttamaan kesäkuun värihaastekoruja pienellä jännityksellä. Keltainen on mulle tosi haastava väri - oon tainnut sanoa sitä aika usein jopa inhokkivärikseni, mutta oikeastaan se toimii kuten muutkin värit; sävy ratkaisee. Vaikka suosikkivärini on violetti, löytyy siitäkin sävyjä, joille en syty. Sitten taas esimerkiksi pastellinkeltainen näyttää silmääni nykyisin tosi hyvältä kuten moni muukin pastellisävy, vaikka pitkään karsastin niitä. Niin se värimaku vain vaihtelee.

Aika kuluu ihan käsittämättömän nopeaan ja sen huomaa myös siitä, että tämä haaste on ehtinyt jo puoliväliin, vaikka tuntuu kuin se olisi vasta alkanut. Mulla on ollut ihan mahdottoman kivaa tämän haasteen kanssa, harmi että siitä on enää puolet jäljellä.





Pidän kovasti kissansilmälasihelmistä ja löysin tätä haastetta varten kivan sävyisiä, keltaisia yksilöitä. Muutama vuosi sitten tein jokusia tämän tyylisiä ''vesiputouskaulakoruja'' ja oon miettinyt jo jonkin aikaa tekeväni niitä lisää. Nämä laskeutuu mun mielestä tosi kivasti kaulalle. Helmiä ei ollut ihan tarpeeksi, joten niskaosaan piti laittaa ketjua. Ehkä korusta tulikin mielenkiintoisempi näin.




Viime kuun haastepostauksessa vilahti äidilleni tehdyt silmukkamerkit. Ne olivat suljettua mallia ja koska äiti tahtoi myös avattavia, tässä nämä nyt ovat. Toisin kuin minä, äiti pitää keltaisesta. Nuo pikkunapit ovat kyllä juuri sitä pastellinkeltaista, joka miellyttää minunkin värisilmääni. Sydämet löysin jälleen Riikan lähettämästä pussukasta - siitä on ollut paljon iloa ja vielä on monta sydäntä jäljellä!





Tässä on nyt esimerkki sellaisesta keltaisen sävystä, jota inhoan. Tuollainen hunajainen sävy ei iske muhun ollenkaan - voisin melkein sanoa, että mitä vaaleampi keltainen, sitä parempi. Superkirkkaat ja ''likaisen keltaiset'' sävyt ei mee mulle läpi. Nämäkin helmet tilasin haastetta varten ja koru menee joko myyntiin tai lahjaksi, joten eihän minun siitä tarvitse pitääkään. Loput helmet heitän FB-kirppikselle myyntiin, koska en halua katsella niitä varastoissani...

Tässäkin korussa on jotain muistista kaiveltua, vanhaa tekniikkaa - nimittäin nuo metallilangasta taivutellut linkit. Ohjeen niihin löysin kaiketi joskus jostain kirjasta. On tosiaan aikaa siitä, kun viimeksi olen noita askarrellut, joten piti ihmetellä hetki, miten se nyt menikään. Luulen, että otan nuo linkit taas vakkarikalustoon, ne ovat helppo ja kaunis lisä mihin tahansa koruun.




Jostain tämän kuun korusta oli tarkoitus tulla musta-kelta-valkoinen, mutta en osannut yhdistää värejä kauniisti. Vaikka mukana oli valkoista, muistutti jokainen kokeilu liikaa ampiaisväritystä. Tämän hennon keltaisen, kristallihiotun lasihelmen kaveriksi en löytänyt oikean sävyisiä keltaisia helmiä ja ensin kokeilin ranneosuuteen musta-valkoyhdistelmää. Päädyin sitten kuitenkin lopulta pelkkiin valkoisiin helmiäislasihelmiin, joita jaksotin ihanilla lumihiutalevälihelmillä.

Kristallihiotun lasihelmen säihke on ihan mahdottoman upea, olisinpa saanut sen vangittua kuvaankin. Samoja helmiä ostin muutaman myös sinistä kuukautta varten, lokakuuta odotellessa siis. Sitä ennen on luvassa kuitenkin muun muassa valkoista ja (jaiks) oranssia!


8 kommenttia:

  1. Keltaista!! <3 Toi eka varsinkin on ihana!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana tuo ensimmäinen helminauha. (: Keltainen oli miunkin kesäkuun väri.

    VastaaPoista
  3. Ihania koruja! Totta on, että sävy ratkaisee: minä ennen inhosin keltaista, kunnes huomasin sitruunankeltaisen eli kylmän keltaisen sopivan minulle tosi hyvin. Mutta yhä ne likaiset keltaiset, hunajaiset ja murretut, ei uppoa minullekaan. Kaikista muista väreistä melkeinpä se oma sävy on löytynytkin, mutta oranssi odottelee vielä minunkin kohdalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit. ♥ Kiva kuulla, että jollakulla toisellakin on samanlaisia värikokemuksia. :)

      Poista
  4. Ihania, tuo eka varsinkin! Pitäisiköhän aloittaa itsekin taas korujen teko, vuosien tauko välissä ja matskuja olisi suunnilleen yksi lipastollinen. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Liiolii! ♥ Matskuja on hyvä olla, jos se inspis sieltä vielä yks kaks iskeekin. Tule ihmeessä huikkaamaan, jos jotain uutta syntyy. :)

      Poista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥