perjantai 15. kesäkuuta 2018

Pientä purtavaa


Yksi hauskimmista ja suosituimmista massailuaiheista on ruoka. Pikkuisia syötäviä voi näpertää vaikkapa nukkekodin asukkaille ja saahan niistä iloisia korujakin. Harva massailusta innostunut ei ole kokeillut esimerkiksi englanninlakujen, täytekakkujen tai vaahtokarkkien muovailua.Ruoka on massailuaiheena vähän sellainen, että (heh) nälkä kasvaa syödessä. Muovailtavia ruokia voi keksiä ihan loputtomiin ja on vaikea lopettaa, kun kaikkea tekisi mieli kokeilla. Omasta mielestäni karkkeja ja muita herkkuja on hauskempi massailla kuin ''oikeaa ruokaa''. Herkut ovat usein värikkäämpiä ja kauniimpia - ja niistä on kenties myös helpompaa saada oikean näköisiä.

Mietiskelin oikeanlaista jäätelömallia pitkään; ensimmäiset tuutit olen tehnyt jo useampi vuosi sitten. Vohvelikuviointi on tuottanut eniten vaikeuksia, mutta tajusin, ettei kuvion tarvitsekaan olla koko tötterön laajuinen. Pieni, simppeli ruudukko vohvelin etupuolella näyttää oikein kivalta. Tykkään siitä, että nämä ovat ihan minun näköisiäni, eivät kopio jonkun muun mallista. Kahvipapujakin testailin, koska ne vaikuttivat mukavan nopeilta ja helpoilta - mutta on kyllä yllättävän haastavaa saada kaikista pavuista saman muotoisia. Sekä herne- että tikkarikorvakorut päätyivät äidin kokoelmiin.Nämä loput ruoat ovatkin sitten barbileikkeihin tehtyjä. Kuten näistä varmasti päällekin näkyy, osaan on käytetty enemmän aikaa ja jotkut taas valmistuivat hyvin nopeaan muiden massailujen lomassa. Pizzan kanssa näpersin varmasti kauimmin. Roskaruoan rinnalle tein myös terveellisempiä vaihtoehtoja heviosastolta. Nämä ruoat eivät ole missään realistisessa mittakaavassa toisiinsa (saati itseensä) nähden. Muovailin näitä hyvin rennolla otteella, enkä ottanut mitään paineita onnistumisen suhteen.


Takaisin herkkujen pariin! Barbit saivat vähän yksinkertaisemmat jäätelötuutit - itse asiassa tein nämä ensin ja tykästyin vohveliosuuteen niin paljon, että aloin miettiä, miten pallosta saisi mukavamman näköisen. Olen kokeillut tänä vuonna ensi kertaa myös macaron-leivoksia ja ajattelin testata, sopisiko niistä tuttu röpelöreunus myös jätskeihin. Minusta sopii.

Hampurilaisia oli hauska koota ja suklaalevyt valmistuivat sukkelaan, kuten suklaahippukeksitkin. Tein ensimmäisen monikerroksisen täytekakkuni, joka sekin onnistui ihan mukavasti. Koristeiksi valitsin valmiita massasydämiä, jotka käpertyivät uunissa ikävästi. Ne täytynee ensi kerralla liimata kiinni vasta paiston jälkeen. Nyt kun katselen noita suklaalevyjä huomaan, että ne kaipaavat kyllä ehdottomasti hieman käärepaperia ympärilleen.
Nämä pienet karkkipussit ovat ihan mun lempparini näistä barbinruoista, vaikka karkkivalikoima pussin sisällä voisi kyllä olla suurempi. Näistä tuli silti ihan mieleen ne karkkipussit, joita lapsina ostettiin kioskilta ja joita tyhjennettin kavereiden kanssa välitunneilla. Muovin leikkasin tyhjästä leipäpussista ja liimasin pussin suun kiinni (mikä osoittautui sottaiseksi puuhaksi). Lisäsin vielä palasen punaista ilmastointiteippiä pussia koristamaan. Nämä minipurtavat eivät ainakaan hillitse mun nukkekotikuumettani...


P.S. Päivitin viikolla korutarvikeverkkokauppoihin paneutuvaa postaustani. Edellinen kirjoitus oli jo pari vuotta vanha, joten oli korkea aika saattaa tietoja ajan tasalle.

P.P.S. En ole viime aikoina saanut sähköpostiini ilmoitusta uusista kommenteista. Pääsen toki selaamaan kommentteja läpi Bloggerin kautta ja yritän muistaa käydä siellä välillä kurkkimassa. Varsinkin vanhempien postausten kommentoinnit jäävät helposti huomaamatta ilman ilmoitusta. Jos sinulla on vaikka jokin kysymys, johon toivot pikaista vastausta, otathan mieluummin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen marikankoruilut@gmail.com.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni. ♥