torstai 21. kesäkuuta 2018

Les petits macarons


Haaveilin pitkään suloisten macaron-leivosten muovailusta. Jokin kuitenkin viivytti toimeen ryhtymistä, liekö vain saamattomuus tai ehkä ajatus, etten osaisi kuitenkaan. Yhtenä päivänä bongasin Youtubessa ohjevideon ja katsoessani sitä kummastelin, miten helpolta macaronien massailu näyttikään. Oli ihan pakko kokeilla itsekin.
Helppoja nämä siis pääasiassa ovat ja hauskoja tehdä, mutta on niissä kyllä omat haasteensakin. Minusta vaikeinta on saada aikaan samankokoisia ja -paksuisia puolikkaita. Eri macaronien välille tuli melko isojakin kokoeroja. Ryppyreunan saaminen tasaiseksi on myös vähän haastavaa, mutta eiköhän tässäkin hommassa kehity. Harjoittelua aion ehdottomasti jatkaa, niin kiva näitä on tehdä ja ovat aloittelijan versioinakin niin söpöjä, että sopivat melkein mihin vain.Kokeilin heti erikokoisia leivoksia ihan vaan huvikseni ja nähdäkseni ihan livenä, millaisia niistä tulee. Minikokoisia juttuja on aina hauska tehdä ja ajattelin kokeilla jossain vaiheessa, miten pieniä macaroneja on oikeastaan mahdollista näillä nakeilla näpertää. Macaroneihin on todella helppo koukuttua, vaikka kahdessa osassa paistaminen vähän ärsyttääkin, koska se hidastaa leivosten valmistumista. Valmiita koruja olen ehtinyt näistä valmistaa kaksien korvisten verran.
Ostin puolipallon muotoisen silikonimuotin, koska halusin nopeuttaa ja helpottaa macaronien tekoa. Pyöreistä macaroneista tuli aika hauskoja, mutta ehkä se oikea muoto on kuitenkin kivempi. En meinannut millään tajuta, miksi reunarypytys näyttää näissä ihan erilaiselta verrattuna ensimmäisiin leivoksiin. Lopulta hoksasin, että rypytyksessä käytettävällä työkalulla on merkitystä. Pallomacaronit rypytin hyvin terävällä askartelupiikillä, mutta kyllä ensin käyttämäni, ihan tavallinen cocktailtikku toimii paljon paremmin.

Pallomacaroneista on helppo tehdä myös puolikkaita versioita ja näistä kapusseista tulee musta kivoja nappikorviksia!

Macaronin puolikkaita pääsi myös valokuvakehykseen, jonka idean varastin Silvartilta. En löytänyt kaupoista mitään kivan väristä kehystä, joten maalasin itse puiset raamit mielivärilläni ja lisäsin aluksi pelkät vaahtokarkit. Tuumasin kuitenkin, että enempi parempi ja niin mukaan pääsi paitsi macaroneja myös lakukokeiluja ja tilaustyösalmiakkien sekundakappaleita.

Youtubessa on paljon erilaisia ohjevideoita massamacaronien tekoon ja eri tekniikoitakin leivosten massailuun näyttää löytyvän. Itse ajattelin kokeilla seuraavaksi, millaisia leivoksia syntyy tällä tyylillä. Koko-ongelma ainakin ratkeaa muotin käytöllä. Kunhan saan tekniikan hiottua itselleni sopivaksi, on kiva päästä kokeilemaan esimerkiksi eri värisiä täytteitä ja pieniä pintakoristeita.

Ihanaa juhannusta kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni. ♥