perjantai 30. lokakuuta 2015

Helmivaihtelu virkistää


Tuntuu siltä, että koruiluflow on ottanut taas tuulta alleen ja melko lyhyessä ajassa on syntynyt paljon uusia koruja. Ihan ensiksi kävin viimeisimmän korutarvikevaihtopaketin kimppuun. Ihana Pirjo oli kerännyt taas kaikkea kivaa minulle lähetettäväksi. Tämän paketin jälkeen päätimme pitää taukoa vaihdoissa, sillä kumpikaan ei vaan ehdi paneutua paketeihin tarpeeksi hyvin. Jotain tästä kertonee sekin, että sain tämän paketin jo elo-syyskuun vaihteessa ja korut tein viime ja tämän viikon aikana.

Pirjon lähettämästä paketista löytyi kauniita, fuksian sävyisiä simpukkakolikoita, isoja vaaleanpunaisia kashmir-helmiä, petroolinsinisiä särölasihelmiä ja iso petroolin värinen hopeafoliohelmi. Paketissa oli myös rikkoutunut kaulakoru uusiokäyttöä varten, kolmea eri väristä nahkanauhaa ja erinäisiä korunosia. Yhtä korulinkkiä varten oli myös valmiiksi vaaleanpunaisia akryylistrasseja.

Täytyy sanoa, että Pirjo tietää ihan tasan tarkkaan mun lempivärit ja esimerkiksi sen, miten paljon tykkään liimailla noita strasseja korupohjiin (joo, vähän hupsu olen). Noin ihanien tarpeiden suhteen ei ollut muuta ongelmaa kuin se, saisinko käytettyä niitä niiden ansaitsemalla tavalla. Kiitokset Pirjolle ihanista ja haastavista tarpeista.

Simpukkahelmistä halusin tehdä yksinkertaisen mutta näyttävän korun. Tämän tyyppistä kaulakorua en uskoakseni oo vielä koskaan tehnyt, siis kolikkohelmistä koottua lyhyttä kaulakorua. Toisaalta onhan noita koruja syntynyt yksi jos toinenkin vuosien aikana, ei mikään ihme jossei ihan kaikkia muista. Simpukkahelmien kaveriksi pääsi mustaa korumetallia.
Mustaa metallia tuli myös tähän kaulakoruun. Tahdoin pitkästä aikaa linkittää valmiilla korupiikeillä. Hopeafoliohelmen tahdoin ripustaa koruun sellaisella tavalla, jota en olisi vielä käyttänyt ja siinä ainakin onnistuin. Helmet loppuivat harmittavasti kesken ja korua oli jatkettava mustalla ketjulla.
Nuo kashmir-helmet... voi jösses, niin kauniita mutta mikä päänvaiva niistä olikaan! En käytä kovinkaan usein koruissani noin suuria, pyöreitä helmiä (paitsi riipuksina) ja nämä halusin kuitenkin laittaa kaikki samaan koruun. Lopputulos on päänvaivasta huolimatta hyvinkin yksinkertainen. Pitkää kaulakorua voi periaatteessa käyttää miten päin tahansa, mutta toki kashmirit on tarkoitettu laitettavaksi edustalle. Noista helmistä muistin pitkään hautuneen ajatuksen kotitekoisista kashmir-helmistä ja viime viikonloppuna päätinkin tuon ajatuksen toteuttaa. Siitä lisää ensi kerralla.

Mitä kolmesta eri värisestä nahkanauhasta voisi syntyä? No lettipä tietenkin - ja samalla ensimmäinen rivi rannekoruun. Toinen rivi muodostui pienistä, punaisista helmiäislasihelmistä. Ja kuka nyt ei pitäisi avainriipuksista?


Pronssin väristä metallia oon yhdistänyt useimmin sinisiin tai petroolin värisiin helmiin, mutta nyt tahdoin käyttää sitä valkoisen kanssa. Pirjon lähettämä metallilinkki sai somistukseksi luonnonvalkoisen hartsikrysanteemin ja siitä se ajatus sitten lähti. Kukkateema jatkuu metallilinkeissä (jotka ovat oikeasti helmihattuja tai ainakin niitä voi myös sellaisina käyttää). Kuvaushetkellä huomasin valkoisen kukan näyttävän kovin tylsältä yksinään, joten lisäsin sen keskustaan sammaleenvihreän strassin.
Kaunis korulinkki strasseineen pääsi lyhyen kaulakorun miehustaan. Helmet ovat särmikkäitä, ab-pinnoitteisia lasihelmiä ja kylläpäs ne säihkyivät niin, etten tahtonut saada kunnollista kuvaakaan otettua. Lukko on vaihtelun vuoksi edustalla myös.
Tällä kertaa huomasin ottaa kuvan myös Pirjolle kokoamastani paketista. Sieltä löytyi vihreitä lasibiconeja, vaaleanpunaisia lasikukkia, pinkkejä lucitekukkia, suuri valkoinen simpukkariipus, puu- ja perhosriipukset sekä pöllön muotoinen kapussipohja ja siihen tietenkin sopiva lasikapussi.

Viikonloppuna onkin edessä oikein kunnon massailusavotta, niin iso kasa tilaustöitä on tehtävänä. Tosi mukavaa päästä muovailemaan, vaikka tiedän jo nyt, että silmät seisoo sunnuntai-iltana päässä kaiken tihrustamisen jälkeen. Oikein mukavaa tulevaa pyhäinpäivää kaikille!


2 kommenttia:

 1. kaunista olet saanut aikaiseksi. minähän pidin kesän taukoa, nyt olen alkanut tekemään taas. pöllön olen jo tehnyt ja se on myytykin jo. myös elämän puu on tehty. muut odottaa sitä oikeaa hetkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♥ Ai sä olit kesälomalla. :)

   Oon bongaillut nuo sun tekemät korut ja ne on ihan superkauniita, kuten tavallista. Mielenkiinnolla odotan myös muiden tarpeiden pääsyä koruihin, mutta jaksan kyllä odotella. ^^

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥