maanantai 4. tammikuuta 2016

Mukulat muovailee


Siirsin kännykästä kuvia läppärille ja löysin jo unohtuneita kuvia toissa vuoden kesältä. Sain tuolloin kylään kaksi ihanaa pikkutyttöä, jotka pitävät kovasti askartelusta. Halusin, että siskokset pääsevät kokeilemaan jotain uutta ja siitä syntyi ajatus tutustua yhdessä polymeerimassaan. Tokihan massailu on periaatteessa samaa puuhaa kuin muovailuvahailu, mutta muovailuvahasta ei saa tehtyä (ainakaan yhtä kauniita ja kestäviä) koruja.

Lasten kanssa massailu oli tosi mukavaa, vaikka molemmat tytöt ovat (yhä edelleen) kovin eloisia, joten rauhoittuminen askartelun pariin ei ollut mitenkään itsestäänselvyys. Massailu tosin saattaa olla kärsivällisimmällekin lapselle vaikeaa, kun kädet ja työvälineet pitää putsata todella hyvin aina uuden väriseen massaan vaihtaessa ja odottelua on luvassa myös siinä vaiheessa, kun aikuisen pitää pehmittää massa sopivaksi. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi ollut viisaampaa notkistaa massat valmiiksi.

Ihania koruja tytöt saivat joka tapauksessa aikaan - värit ja aiheet he valitsivat luonnollisesti itse. Ehdottelin toki ensin, mitä kaikkea voisi tehdä, mutta myös omia ideoita syntyi. Itse massailussa avustin mahdollisimman vähän ja koruiksi kun näitä tehtiin, suoritin vain ne tehtävät, joita lapset eivät itse pystyneet tekemään. 

Nämä kuvat on siis otettu kännykälläni, joka on ns. mummomallia, eli kuvat ovat jopa tavallista kehnompia. Tässä ensin vanhemman, 6-vuotiaan, tytön aikaansaannokset.
Avaimenperä, jossa on iso kukka ja kaksi pientä tähteä. Eikös olekin hienoa värisuunnittelua?
Tässä avaimenperässä/ laukkukorussa riippuu karkki!
Kaulakoru massaperhosesta (tytöt pääsivät itse kaulimaan massaa, painamaan pintakuvion ja leikkaamaan muotilla) ja vaijeriin pujotelluista siemenhelmistä.
Rannekoru vahattuun puuvillanyöriin pujotelluista puuhelmistä - riipuksena herkullisen näköinen keksi.
Kekseliäästi kuvioitu sydänriipus vahatussa puuvillanyörissä.


3-vuotias pikkusisko ei jaksanut ihan yhtä montaa korua tehdä, mutta upeita ovat nämäkin:
Avaimenperä piparimuotilla painetuista tähdistä - näissäkin piristävät kuviot pinnassa. Yksi tähti pääsi hieman venähtämään tehdessä, mutta se ei haitannut pientä massailijaa. Ainakin se on ihanasti tekijänsä näköinen.
Pikkusisko teki myös kaulakorun perhosriipuksella. Pienet sormet hermostuivat helmiä pujotellessa, mutta onneksi isosisko tykkäsi pujottelusta niin paljon, että auttoi helmiosuuden kanssa.
Kaulakoru puuhelmistä, vahatusta puuvillanyöristä ja massapiparista. Tytöt valitsivat paitsi massojen värit, myös helmet ja narut ihan itse.

Ensi kerralla luvassa taas omia massailujani - ja joululahjojen esittelyä tietenkin myös!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni. ♥