perjantai 22. maaliskuuta 2019

Makeannälkä kasvaa massaillessa




Mun pieni karkkitehdas se vaan puksuttaa ja puskee ulos uusia kokeiluja. Kaikenlaista kivaa on vielä toteutettavien listallakin, eikä valmista taida tulla koska lista kasvaa koko ajan. Uusiin karkkikokeiluihin kuuluvat esimerkiksi nämä pikkuhattarat: niin helppoja, niin söpöjä. Ja ilman tikkua nämä käyvät yksisarvisen kakasta!





Kääretorttupaloja olen mietiskellyt pidemmän aikaa ja nyt sain viimein niitäkin toteutettua. Lopputuloksena oli jokusia mansikkakoristeisia unelmatortun paloja.






Vaahtosienet ja sateenkaarikakkupalat onnistuivat yli odotusten, suklaapusutkin ihan kivasti. Sieniä olisi tarkoitus tehdä vielä toffeeväreissä ja kakkupaloja tietenkin erilaisin täyttein ja kenties päällyskoristein. Kakkutäytteen rapsuttaminen kuohkean näköiseksi on muuten ihanaa puuhaa.





Tilasin uuden, sydämen muotoisen metallimuotin ihan varta vasten, jotta saan tehdä sillä macaroneja. Vanhat sydänmuottini ovat pitkämäisiä ja tällainen pyöreämpi sydän oli mielestäni kivemman näköinen macaronina. Uusi muotti on kuitenkin hieman epäsymmetrinen niin että puolikkaat eivät asetu vastakkain tasaisen nätisti ja täytekin tursuilee rumasti. Näitä siis tuskin tulen tekemään enempää, ehkä tyydyn sittenkin siihen pitkämäiseen.





Kokeilin hetken mielijohteesta tehdä muutaman paahtoleivän siivun. Tai ehkä näistä tuli ennemminkin limpun siivuja, kun tuo reuna on noin tumma. Muutamia, tosi simppeleitä lakuriipuksiakin värkkäilin paremman puutteessa - kun niitä englanninlakuja en vaan ikinä saa onnistumaan.





Sain synttärilahjaksi nestemäistä Fimoa ja olen jo pari kertaa kerennyt sitä testailemaan. Fimo liquid on yllättävän haastava materiaali, vaikka kaikissa tutoriaalivideoissa sen levitys näyttää niin helpolta. Ehkä minäkin vielä opin.. Viime viikonloppuna heitin pari minikokoista rosinamunkkia seinään, kun turhauduin niiden kuorruttamiseen. Kovettuneena tuo massa näyttää kyllä sitten tosi kivalta, kunhan sen saisi levitettyä tasaiseksi. Näihin pikkuvohveleihin laitoin suklaakastiketta ja värikkäitä rakeita. Nestemäinen massa pitää pienet rakeet hyvin paikoillaan.


4 kommenttia:

  1. Oo mitä herkkuja! Noi unelmatortut on niin symppiksiä, ja vohvelit, syötävän söpöjä. :)

    VastaaPoista
  2. Voi tavaton miten söpöjä ja kauniita! ♥
    Alkoi tehdä mieli mansikkasuukkoja.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kaima. ^^ ♥ Mulle maistuisi vaniljainen, niitä on hankala löytää. Mansikkaisia tuntuu olevan paremmin tarjolla. :)

      Poista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥