perjantai 18. marraskuuta 2016

Korufriikin joulukalenteri


Mulla oli joskus tapana tehdä yhdelle ystävälleni aina joululahjaksi iso kasa korvakoruja. Korvikset laitoin sitten pikkuiseen muovilokerikkoon, jonka kannen vielä koristelin nätiksi. Yhteydenpito ystävän kanssa päättyi, enkä ole korvislokerikkojakaan askarrellut pariin vuoteen. Tänä vuonna keksin yks kaks kokeilla elämäni (muistaakseni) ensimmäistä omatekoista joulukalenteria. Sen täytteeksi olisi kiva laittaa koruja ja koska en tunne ketään yhtä korufriikkiä kuin äitini, tämä menee hänen seinälleen. Sisällön suhteen päädyin pelkkiin korvakoruihin.


En tullut edes ajatelleeksi mitään muita ratkaisuja, vaan aloin heti miettiä perinteistä tulitikkuaskikalenteria. Tausta mietitytti kovasti, kunnes löysin varastosta vanhan sisustustaulun. Tuo upean uniikki halpakauppalöytö on kymmenisen vuotta vanha ja taisi viihtyä seinällä jopa pari kuukautta oston jälkeen. Mainiota kierrätysmateriaalia siis! Tulitikkuaskeja en ollut tajunnut jemmata, joten ne piti ostaa varta vasten, mikä johti sitten alimman kuvan havainnollistamaan ''ongelmaan''. Nyt on tikkuja muutamaksi vuodeksi, ellen sitten askartele niistäkin jotain mahtavaa.

Askien kaunistukseksi valitsin hiutalekuvioista lahjapaperia. On niin tyypillistä mulle, että huomasin vasta leikattuani kaikkiin askeihin sopivan kokoiset palat, että tuo lahjapaperi on liian ohutta; tikkuaskin kuvat ja varsinkin tekstit näkyivät rumasti läpi. Jouduin sitten sivelemään askeihin pohjamaalin ennen paperin liimaamista. Numerot kirjoitin askeihin mustalla tussilla.

Sisustustaulu sai pintaansa kullan väristä spraymaalia. Itse oon tumpelo suihkija, joka saa aina aikaan rumia valumia, joten isoveikka riensi apuun. Veli siirsi myös kannakkeet taulun pitkältä sivulta kapealle niin, että nyt kalenterin saa ripustettua pystysuunnassa. Kohdistin tikkuaskit puurimojen avulla tasaisesti ja kiinnitin ne tauluun askarteluliimalla, jolla ne tuntuvat pysyvän (yllättävän) hyvin paikoillaan.

Kuvasin valmiin kalenterin teille nyt ilman laatikoita, sillä laitan ne paikoilleen samalla, kun täytän kalenteria eli kun valitsen, mitkä korvakorut pääsevät mihinkin luukkuun. Melkein kaikki korvisparit ovatkin jo valmiina odottamassa. Ai niin, tekin pääsette kanssani availemaan kalenterin luukkuja koko joulukuun ajan!

Ihanaa joulun odotusta. ♥


6 kommenttia:

Kommenttisi piristää päivääni. ♥