sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Joulukoristekalenteri, luukku 10


Nyt aukeaa yksi omista lemppariluukuistani! Ostin taannoin heijastavia helmiä ja etsin niiden vuoksi ohjetta helmipallon tekoon. Löysinkin sellaisen Helmien talon Youtube-kanavalta ja yllätyin, miten helppoa pallon teko onkaan.

Heijastinpallon valmistuttua olin jo iloisesti koukussa. Käytin kaikki sopivat puuhelmet, jotka löysin varastoista ja sitten ostin lisää. Kun musta metallilanka loppui, aloin miettiä, mistä muista helmistäni palloja voisi askarrella.


Pienistä (4mm) helmiäislasihelmistä ja korusiimasta syntyi suloisia pikkupalloja. Tein myös yhden jääpallon kirkkaista särölasihelmistä, mutta valitettavasti tuo pallo ei näytä kuvassa niin kauniilta kuin luonnossa.

Sain koruilijatoverilta ylläripostina ihania kristallibiconeja juuri palloinnostuksen aikaan, joten suurin osa niistäkin päätyi palleroihin.  Helmien säihke pääsee parhaiten oikeuksiinsa ikkunassa auringonpaisteessa - jospa aurinko vaan välillä näyttäytyisikin.

Muiden pallojen paikkaa en oo vielä päättänyt, mutta ainakin puiset näyttävät varmasti ihanilta joulukuusessa. Toisaalta niitä voisi ripotella pöydällekin tai koota näytille samaan lasikulhoon. Ehkä niistä voisi koota jonkinlaisen kivan joulunauhan? Tai voisivat ne sopia kivasti johonkin valosarjaankin, nythän ne valopallorimpsut ovat hyvin suosittuja.
Erityisen kivaa helmipalloissa on se, että niitä voi varioida lähes loputtomiin. Pallosta voi tehdä erilaisia versioita vaihtamalla helmen väriä, muotoa ja materiaalia. Helmipallo voi olla melkeinpä kuinka pieni tai suuri tahansa. Näistä omista palleroistani pienin on tehty 2 mm akryylihelmistä ja se on kooltaan vain noin 12 mm. Jättipallo siintää vielä unelmissa, mutta kunhan saan käsiini superisoja helmiä, se on menoa.


4 kommenttia:

 1. Onpa ihania! :) Nää sopii kyllä mihin vaan. Jossain kukka-asetelmassakin olisivat kivoja.

  VastaaPoista
 2. Oi miten kauniita <3 ja minultakin löytyy varmasti jotain näihin sopivia helmiä.
  Ihania ideoita sinulla ja useita sellaisia joita aion tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että näistä saa ammennettua inspiraatiota. ♥

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥