sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Joulukuun hohteet


Vuoden viimeinen (ja pahin) flunssa on nyt osaltani selätetty. Tunnollisena bloggaajana kaaduin sänkyyn vasta joulukalenterin viimeisen luukun jälkeen ja paranin juuri ajoissa toimittaakseni viimeisen Vuosi väriterapiaa -haastepostauksen ajallaan. Nyt olo onkin supervirkeä viikon lepäilyn jälkeen!

Suurimman osan haasteen väreistä heitin arvalla, mutta muutaman valitsin ihan tarkoituksella tietylle kuukaudelle. Tammikuun sävyt valikoituivat ostamieni nappien perusteella ja helmikuusta tuli punainen ystävänpäivän vuoksi. Joulukuun postaukseen halusin kultaa, sillä pidin niin paljon Korukoukussa-blogin vastaavasta, vuoden takaisesta, värihaastepostauksesta. Korujen upea hohde ei välity kuvista läheskään tarpeeksi hyvin, mutta parempaan en näillä kuvauskeleillä pystynyt.
Mitä metalleihin tulee, pidän eniten (kirkkaan) hopean värisestä. Kultaa, pronssia, kuparia ja mustaa tulee käytettyä harvemmin, ehkä liiankin harvoin. Tällainen haaste onkin mukava, koska se tökkii vähän pois mukavuusalueelta ja ''pakottaa'' käyttämään niitäkin värejä, jotka itseltä välillä unohtuvat tai joista ei niin hirveästi pidä.

Ihan pakkohan mun oli jatkaa helmipallojen tekoa vielä vähän joulukalenterin ulkopuolellakin. Palleroisten ohjehan löytyy muun muassa täältä. Söpöistä, pienistä kultapalloista syntyi kivat korvikset kullan värisen ketjun kera. Enpä ihmettelisi, jos helmipallokoruja valmistuisi vielä yksi jos toinenkin ensi vuoden puolella...

Tarkoitukseni oli linkittää jokin koru kullatulla kuparilangalla, mutta se olikin päässyt varastoistani loppumaan. Lanka on sen verran hintavaa, etten tohtinut ostaa sitä haastetta varten, varsinkaan kun en ole ihan varma, missä määrin tulen koruilua ensi vuonna harrastamaan. Tilaustöitä otan kyllä jatkossa vastaan ihan kuten ennenkin ja lahjaksi saattaa syntyä jotain uutta kivaa, mutta myyntivaraston kasvatus jää todennäköisesti vähemmälle - nyt kun olen sitä saanut niin mukavasti pienennettyäkin, myyntisivun alelaarin ansiosta. Lisäksi läppärin kätköistä kyllä löytyy ihan mukavasti koruja, jotka eivät ole vielä ehtineet myyntiin asti.Tyydyin siihen ratkaisuun, että joulukuun koruni sisältävät ainakin sekä kullan värisiä helmiä että korunosia. Jotain jännää väriyhdistelmääkin tahdoin saada mukaan ja jännin minusta on tuo kullan ja valkoisen kumppanuus. Musta-fuksia-kultainen koru on kuitenkin lempparini kaikista, ei kovin yllättävästi.

Tämä värihaaste on kyllä todella kivasti potkinut takapuoleen koko vuoden ajan. Koruilufiilis on ollut vähän hukassa ja kuukausittainen väriteema on inspiroinut mukavasti. Mieli tuntuu haikealta, vaikka toisaalta kyllähän tämä vei myös paljon aikaa, jota jää nyt enemmän muille puuhille. Lempikuukauteni olivat ehdottomasti violetti huhtikuu ja musta marraskuu - haastavimpia taas keltainen kesäkuu sekä oranssi syyskuu. Mitään uusia lempivärejä en sinänsä löytänyt, vaan nämä suosikit ja inhokit olisin voinut arvata jo ennen haastetta. Jatkossa yritän kuitenkin pitää mielessä, että niitä inhokeitakin voi oppia sietämään tai jopa niistä tykkäämään, kunhan löytää juuri oikean sävyn tai sopivan värikaverin.

Harmittamaan jäi ainoastaan se, etten ehtinyt tehdä haastepostauksiin niin monia polymeerimassatöitä kuin olisin tahtonut. Ehkä olisi pitänyt tehdä vain yksi tai kaksi korua per kuukausi, niin olisi ehtinyt muovailla kaikkea kivaa. Luulen kyllä, että ensi vuoden puolella pääsen toteuttamaan omia massajuttujani. Sain joululahjaksi uusia massailutarpeitakin, joita pitää tietenkin testailla. Vuosi alkaa kuitenkin heti parilla elukkatilauksella ja yhdellä tosi mielenkiintoisella koruprojektilla, mutta eiköhän niitä omiakin juttuja ehdi.

Haasteen emäntä Mira (Sirpukan solmuissa) on paitsi vetänyt haastetta huikeasti myös osallistunut siihen itse. Itselläni olisi varmaan hajonnut pää. Olen käynyt välillä kurkkimassa, mitä emäntäblogin puolella tapahtuu, mutta valitettavasti olen ennättänyt katsastamaan muiden osallistujien haastetöitä ihan hävettävän vähän. Onneksi Mira onkin keksinyt, että tehdään koko väriterapiavuodesta vielä  koostepostaukset. Niistä voikin kätevästi ihastella, mitä kukin on vuoden aikana saanut aikaan. Iso kiitos Miralle aivan ihanasta, inspiroivasta, mukaansatempaavasta ja mukavan haastavasta värivuodesta!


2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat nuo korvikset! Kauniita kyllä kaikki muutkin. :) Haaste ollut minustakin tosi kiva ja innostava. Koostepostauksia odottelen innolla! Onnellista ja inspiroivaa uutta vuotta sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Koosteita odotellessa. ^^ Kaikkea hyvää ensi vuodelle myös sinulle. ♥ ♥

      Poista

Kommenttisi piristää päivääni. ♥