maanantai 20. tammikuuta 2020

Floora & Fauna


Sokeripommien lisäksi käsissäni syntyy välillä sentään muitakin fimoiluja. Tällä kertaa luvassa on muun muassa kasveja ja eläimiä.Osa näistä kuvista on saanut odotella läppärillä aikansa ja esimerkiksi kirjat ja kaktukset olen muovaillut jo viime vuoden alussa. Örkkimörkit ovat näistä kaikkein vanhinta tuotantoa, sillä tein ne jo toissa vuoden Halloweeniksi.

Se, että saatan välillä postata parikin vuotta vanhoja luomuksia, johtuu omasta bloggaustyylistäni; tykkään koota aina yhden otsikon alle sopivan kokoelman eri töitä ja joskus niitä sopivia töitä pitää kerätä vähän pidempään. En tiedä, osaanko luopua tuosta tyylistä - tai tahdonko edes. Toisaalta yhden tai kahden työn postaaminen kerrallaan niiden valmistumisjärjestyksessä voisi olla selkeämpää lukijan kannalta. Postauksissa olisi myös vähemmän työtä ja niitä voisi julkaista useammin. Esimerkiksi joulukalentereiden postaus on kivaa, kun saa julkaista joka päivä jotain uutta! Saapa nähdä, mitä tämä uusi blogivuosi tuo tullessaan. Kaikki ennen vuodenvaihdetta valmistuneet työt tuon blogiin ainakin ihan entiseen malliin.

Sieniä tein ensimmäisen kerran syksyiseen kerroskakkuuni ja jotenkin ne jäivät kummittelemaan ajatuksiini. Meni kuitenkin aika kauan ennen kuin tartuin ajatukseen kiinni ja kokeilin muovailla samalla tyylillä kärpässieniä. Tein jokusia sienikokeiluja myös litteänä versiona, kun sopivan muotoinen muottikin sattui löytymään.

Elukkapuolen riipuksia edustavat tällä kertaa leppikset ja ampparit. Pari leppäkerttua muovailin jo toissa vuoden kesällä lahjakorviksia varten ja nyt tein niitä pienen satsin myyntiinkin. Nämä litteät ampparit taas ovat ensimmäiset laatuaan ja ainoiksi kokeiluiksi ne taitavatkin jäädä.
Pidän kovasti erilaisista kehysriipuksista. Aiemmin olen tehnyt massasta esimerkiksi sydänkehyksiä ja nyt halusin kokeilla vastaavaa kukkamuoteilla. Näistä tulee ainakin minulle retrofiilis. Innostuin niin että tein kukkia monessa eri värissä. Tein yhdestä kukkaparista korvikset, jotka tulevat näytille ensi kerralla - loput kukat menivät myyntiin.

Omppuriipuksia olen myös tehnyt lisää, tällä kertaa pienessä koossa. Omppuja on niin hauska tehdä, että palasin niiden pariin kaikkien uusien kokeilujen lomassa. Uusista fimoiluista puheen ollen, lakkariipukset olivat sellaisia. Niistä tuli vähän liian kulmikkaita, ei ihan niin nättejä kuin kuvittelin. En juurikaan edes tavoittele täysin realistista ulkonäköä fimohahmoihini, mutta olisi kyllä kiva oppia tekemään ihan oikean näköisiä marjoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni. ♥